Dela pÄ facebook
Dela pÄ twitter
Dela pÄ linkedin

Inspireras av JobAgent – en artikel frĂ„n JobTech Development đŸ’»

1582116684496

Written by JobTech Development

Svenska HR-techbolaget JobAgent matchar arbetssökande och arbetsgivare genom att lyfta kandidatens personliga egenskaper snarare Àn tidigare erfarenheter. Med hjÀlp av JobTech Developments API:er har bolaget utvecklat och förbÀttrat sin plattform och fÄtt uppslag till nya, innovativa lösningar.
JobAgent hjĂ€lper jobbsökare att presentera sig för arbetsgivare bortom det traditionella CV-formatet och matchar dem med rekryterande bolag. Via bolagets plattform skapas en ”annons” som lyfter fram kandidatens personlighet och fĂ€rdigheter, utöver utbildning och tidigare jobberfarenheter. InnehĂ„llet görs tillgĂ€ngligt och sökbart, sĂ„ att rekryterare kan kontakta personen i frĂ„ga, istĂ€llet för tvĂ€rtom. Kandidater kan Ă€ven söka utannonserade jobb via plattformen.

I arbetet med att utveckla den digitala matchningstjĂ€nsten, som funnits pĂ„ marknaden sedan 2019, har JobAgent dragit nytta av öppna data och teknik frĂ„n JobTech Development. ”Vi anvĂ€nder API:erna för att utveckla och förbĂ€ttra vĂ„r plattform, men ocksĂ„ för att skapa nya innovativa lösningar. Det Ă€r otroligt bra!”, sĂ€ger Björn Elowson, grundare och vd.

Hittills har man framför allt dragit nytta av API:et JobSearch som ger tillgĂ„ng till alla annonser i Platsbanken och gör det möjligt att matcha JobAgents anvĂ€ndare med utannonserade jobb. Men det Ă€r bara en tidsfrĂ„ga innan man kommer att koppla pĂ„ ytterligare API:er, förklarar Björn: ”Vi tittar just nu pĂ„ möjligheten att anvĂ€nda JobTech Taxonomy och JobAd Enrichments, bĂ„de för att fĂ„ skarpare matchningar och för att utveckla helt nya lösningar.”

Share

Dela pÄ facebook
Dela pÄ twitter
Dela pÄ linkedin

VĂ„ra Partners

Artiklar om oss

AnmÀl dig till vÄrt nyhetsbrev

FÄ nyhetsbrev varannan vecka med spÀnnande nyheter, tips, resurser och massa mer inom jobb och rekrytering!

© Copyright 2022 | JobAgentŸ | All Rights Reserved

Scroll to Top