Inspireras av JobAgent – en artikel frĂ„n JobTech Development đŸ’»

Svenska HR-techbolaget JobAgent matchar arbetssökande och arbetsgivare genom att lyfta kandidatens personliga egenskaper snarare Ă€n tidigare erfarenheter. Med hjĂ€lp av JobTech Developments API:er har bolaget utvecklat och förbĂ€ttrat sin plattform och fĂ„tt uppslag till nya, innovativa lösningar.JobAgent hjĂ€lper jobbsökare att presentera sig för arbetsgivare bortom det traditionella CV-formatet och matchar dem med rekryterande bolag. Via bolagets plattform skapas en ”annons” som lyfter fram kandidatens personlighet och fĂ€rdigheter, utöver utbildning och tidigare jobberfarenheter. InnehĂ„llet görs tillgĂ€ngligt och sökbart, sĂ„ att rekryterare kan kontakta personen i frĂ„ga, istĂ€llet för tvĂ€rtom. Kandidater kan Ă€ven söka utannonserade jobb via plattformen.

I arbetet med att utveckla den digitala matchningstjĂ€nsten, som funnits pĂ„ marknaden sedan 2019, har JobAgent dragit nytta av öppna data och teknik frĂ„n JobTech Development. ”Vi anvĂ€nder API:erna för att utveckla och förbĂ€ttra vĂ„r plattform, men ocksĂ„ för att skapa nya innovativa lösningar. Det Ă€r otroligt bra!”, sĂ€ger Björn Elowson, grundare och vd.

Hittills har man framför allt dragit nytta av API:et JobSearch som ger tillgĂ„ng till alla annonser i Platsbanken och gör det möjligt att matcha JobAgents anvĂ€ndare med utannonserade jobb. Men det Ă€r bara en tidsfrĂ„ga innan man kommer att koppla pĂ„ ytterligare API:er, förklarar Björn: ”Vi tittar just nu pĂ„ möjligheten att anvĂ€nda JobTech Taxonomy och JobAd Enrichments, bĂ„de för att fĂ„ skarpare matchningar och för att utveckla helt nya lösningar.”

📄 LĂ€s hela artikeln pĂ„ JobTechDev.se

LĂ€mna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.