JobAgents Sara blir Sveriges yngsta ledamot i en bolagsstyrelse

Mats har arbetat inom bemannings-och rekryteringsbranschen sedan 1991. Han är grundare av bemanningsföretaget MAYDAY, 1991 (ISS/MAYDAY) och JobAgent, 1999 (Want). Han är också grundare av SaaS-företaget ZeroLime samt initiativtagare till Jobbfestivalen. Mats skulle förmodligen bli känd som den mest visionära person som finns och som någonsin har vandrat på denna jord.

Skrivet av Mats Wernheim

Sara Rydell ny i JobAgent´s styrelse här tillsammans med grundarna Mats Wernheim och Björn Elowson

På sin 18-årsdag den 4 oktober kommer Sara Rydell att krossa det berömda glastaket genom att samma dag kliva in som styrelseledamot i HR-Techbolaget JobAgent® – och blir därmed Sveriges yngsta person att ta plats i en bolagsstyrelse. Som ung kvinna gör hon ett historiskt avtryck för en positiv könsfördelning, något många bolagsstyrelser kämpar hårt för.

JobAgents grundare, Mats Wernheim, har länge drömt om att få in unga i bolagsstyrelser och menar att detta är mer viktigt nu än någonsin tidigare. Enligt Mats, som varit entreprenör och företagare sedan 16-årsåldern, har samhällets makthavare gått från att vara personer i medelåldern till att bli unga vuxna i starten av sina karriärer och i början av sina vuxna liv.

“Generation Z är den generation som kommer att sätta agendan för framtiden – det unga gör idag, det kommer resten göra i morgon. Det är nog med gubbväldet nu – dagens opinionsbildare och digitala makthavare är unga kvinnor vilket jag vet trots att jag själv är en styrelsegubbe. Generation Z är först med att förstå det nya, vilket är en av de absolut viktigaste framgångsfaktorerna för företag idag. Vi är oerhört glada över få in Sara med sitt nytänk och annorlunda perspektiv. Hon blir en vital kugge i hjulet i JobAgents resa framåt. Självklart har även vi mycket kvar att göra men detta är ett viktigt stort första steg” säger Mats.

Sara själv blev tidigt intresserad för företagande och fascinationen föddes när hon insåg vilken styrka det fanns i att kombinera människors olika färdigheter och därmed skapa en unik helhet. Detta ledde till att hon ställde upp i IVA:s program  Junior Academy (Junior Academy drivs av New York Academy of Sciences och IVAs medverkan är möjlig tack vare huvudsponsorn Stiftelsen Marcus och Amalia Wallenbergs Minnesfond) och då helt självständigt fick sätta samman ett team av unga personer från olika delar av världen för att tillsammans med dem lösa stora globala problem. Saras team vann IVA:s tävling och starten på hennes framgångssaga satte därmed enorm fart med intervjuer i både Nyhetsmorgon i TV4 och P4 Radio Stockholm. 

Generation Z är den generation som kommer att sätta agendan för framtiden.

Mats Wernheim, grundare av JobAgent

​JobAgent vann racet om IVA:s hyllade ungdomstalanger. Sara Rydell och hennes internationella team från Junior Academy vann utmärkelsen Ung innovation i kristid av IVA, Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien.

Det stora genomslaget kom dock i augusti då hon, tillsammans med sina teammedlemmar, blev rekryterade till JobAgents Advisory Board vilket uppmärksammades i bland annat Breakit och nu på söndag kliver hon alltså in i företagets styrelse som Sveriges yngsta ledamot.

“Det känns väldigt kul och jag är glad att teamet bakom JobAgent ser hur vi unga kan bidra med ett annorlunda perspektiv som de själva inte har. Det kommer bli en spännande höst och jag är stolt över att bli den yngsta styrelseledamoten i Sverige – min 18-årsdag blir ju faktiskt historisk!” säger Sara.

Att Sara har många framgångsrika kvinnor att se upp till råder det inga tvivel om. Dagens industri listade exempelvis Näringslivets 125 mäktigaste kvinnor i våras där majoriteten av kvinnorna startat sina karriärer redan i tidig ålder. En av kvinnorna, Cristina Stenbeck, har idag sagt upp sig från styrelseposten på Kinnevik och arbetar istället aktivt för att stötta nästa generations företagare, ett initiativ som Mats Wernheim hoppas se mer av i framtiden. Gällande Saras framtid tror Mats att detta bara är starten för hennes framgång och att Sara inom kort kommer toppa listorna själv.

“Jag är så otroligt glad att få ha Sara med i styrelsen, hon bidrar med insikter och frågor som jag aldrig fått från de andra ledamöterna. Givetvis ser jag även fram emot att följa hennes fortsatta resa efter detta, jag tvivlar inte en sekund på att hon kommer ha en stark position på ett innovativt bolag samma dag hon står med studentmössan i handen!” avslutar Mats.

Kategori:

Dela:

Scroll to Top