Kandidaterna blir sökbara även för bolag utanför Worklife Partnern The Place

Pär Ola, PO, Wiberg, vice VD på The Place

Worklife Partnern The Place har länge setts som en vägvisare i rekryteringsbranschen tack vare deras fokus på kandidaten istället för arbetsgivaren. När de nu annonserar sitt samarbete med tech-startupen och AI-plattformen JobAgent sticker de ut hakan ytterligare och spås bli rekryteringsbranschens stora vinnare. “Det känns så obeskrivligt skönt att ett etablerat företag äntligen får upp ögonen för vad smart teknik kan göra för att förändra en så omodern bransch. The Place ska vara stolta över att de är först ut!” säger JobAgents VD Björn Elowson.

Att rekryterare fortfarande fokuserar på att släcka bränder genom att snabbt täcka upp med personal för tillfälliga behov hos sina kunder är inte där Pär Ola, PO, Wiberg, vice VD på The Place vill stå år 2020. Han beskriver hur de som ”worklife partner” länge kämpat för att skapa en förändring i den, enligt honom, förlegade rekryterings- och bemanningsbranschen. Så svaret på frågan varför The Place  (tidigare Placera Personal) nu valt att ingå ett samarbete med tech-bolaget JobAgent kommer snabbt:

Jag kan med säkerhet säga att alla som rekryterar eller söker jobb har allt att vinna på att använda JobAgent.

PO Wiberg, vice VD på The Place

– Det är så här det borde fungera! Att ingen satsat mer helhjärtat på detta tidigare är konstigt, men det är klart, någon måste ju vara först. Jag har varit i rekryteringsbranschen i 30 år nu och jag kan helt ärligt säga att det nästan inte hänt någonting överhuvudtaget. Arbetsgivare fortsätter att lägga ut annonser och sökande fortsätter att skicka in CV:n och personliga brev för att sen hålla tummarna. Rätt ineffektivt när man tänker på det, säger Pär Ola.

Genom JobAgents unika TalentAd blir kandidaterna, med hjälp av smart AI, rekommenderade jobb utifrån deras personliga egenskaper, drivkrafter och färdigheter istället för vad de har för jobbtitlar på CV:t. När PO hörde talas om JobAgent var han därför inte sen att tacka ja till frågan om att medverka i ett pilotprojekt. Att kunna effektivisera ansökningsprocessen och dessutom utgå från den sökandes personlighet var helt i linje med hans och företagets vision. JobAgents VD Björn Elowson beskriver sin tur hur de, som nyetablerad tech-startup, till en början fick kämpa hårt för att bevisa för företag att AI kan underlätta rekryteringsprocessen avsevärt och han ler därför stort när han säger:

– Det känns så obeskrivligt skönt att ett etablerat företag äntligen fått upp ögonen för vad smart teknik kan göra för att förändra en så omodern bransch. The Place ska vara stolta över att de är först ut!

På JobAgents plattform ser rekryteraren initialt kandidatens TalentAd i en anonymiserad version där kön, namn eller ålder är dolt, något som PO gillar starkt. Han beskriver hur det minimerar risken för omedvetna fördomar och menar vidare att det finns en stor fördel med att alla kandidaters TalentAd:s har samma utformning:

– När man får 40 olika versioner av CV:n och personliga brev är det ytterst svårt att ställa dem mot varandra. Det tar tid, kräver kompletteringar och blir dessutom lätt orättvisa bedömningar då exempelvis design och författarskap kan vävas in i bedömningen av en ekonom, vilket är helt fel.

En sneak-peak på sammarbetet mellan The Place och JobAgent

Samarbetet mellan The Place och JobAgent har redan nu visat goda resultat där båda parter sett stigande siffror i antalet lyckade matchningar samtidigt som den positiva feedbacken rullat in. PO är ödmjuk inför ryktet om att de, som var först ut att använda AI-plattformen, nu är på väg att bli rekryteringsbranchens nya stjärnskott. Istället avslutar han med att säga:

– Jag kan med säkerhet säga att alla i rekryteringsbranschen har allt att vinna på att använda JobAgent. Det är ett så tydligt win-win-upplägg för alla parter! På The Place tycker vi att det är kul att sticka ut och vara early adopters, men jag gissar att det nu är fritt fram för resten att hänga på tåget!”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.