En delningstjänst för att tillgängliggöra potential

 

Tillgängliggör potential genom att låta kandidater äga, återanvända, utveckla och dela sin data.

JobAgent

TalentAd – din annons om dig…

Du slipper uppdatera ditt CV, göra om samma tester igen och ödsla tid på sånt du redan gjort.

Okej, låt oss kika på det från ett kandidatperspektiv:

Steg 1

Hej! Jag heter Stella! Jag skulle vilja få erbjudanden som verkligen passar mig.  Jag börjar med att svara på lite frågor om mina tidigare jobb, ett kort frågeformulär om mig själv och andra saker som makes sense.

Steg 2

Jag bestämmer vad som ska vara sökbart för rekryterare. Den data som jag vill göra sökbar kommer att fungera som min TalentAd – en annons om mig själv.

Steg 3

Min TalentAd är nu klar och sökbar. Istället för att jag ska ansöka till företag så kan rekryterare ansöka till mig istället. Jag bestämmer vilken data som syns och jag kan dela den precis hur jag vill. Ganska smart eller hur?

Och från rekryterarens perspektiv.

Steg 1

Så låt oss säga att jag letar efter graduates till vårt Globala Graduate-program (det behöver ju inte vara graduates såklart)..

Steg 2

Jag anger mina kriterier som hard skills, mitt erbjudande och såklart också psykometri som ex. viktiga personlighetsdrag.

Steg 3

AI:n ger mig råd om vad jag ska söka efter, och presentera TalentAds i linje med min kravprofil. Nu är det upp till mig att ansöka till kandidater och göra mig redo för mina intervjuer. Inga drop-outs, inga candidate exp. metrics, bara att ansöka.

Delning

Låt oss säga att du behöver anställa. På JobAgent hjälper vi dig med lättförståelig AI och ger dig riktigt bra råd om vad du ska söka efter och hur du ska rekrytera. Vår AI screenar igenom alla aktiva och passiva kandidater i realtid innan du väljer vem eller vilka du vill gå vidare med. Det är som att ha en riktigt riktigt bra Talent Acquisition-kollega som alltid ställer upp och som aldrig blir det minst trött (inte ens sömnig). 

Vår smarta matchningsmaskin kommer att skapa en algoritm baserad på hard skills (typ arbetslivserfarenhet och utbildning), psykometri (typ nivå av struktur och resultatorientering) och preferenser (ex. lönespann och geografi). Vi ger dig guidning och sätter upp allt, du kanske inte ens behöver lägga upp en annons. För vet du? Om du har tur så har vi alla kandidater screenade och redo – helt i linje med din kravprofil. Det enda du behöver göra är att ansöka direkt till dem. Och om du inte hittar vad du söker efter så kan du kan lägga upp en annons baserat på din kravprofil och det bästa är: Varje kandidat har möjlighet att spara, dela och göra sin rekryteringsdata tillgänglig på deras villkor. Ökad potential bör göras genom kandidatdriven delning. Det håller du väl med om eller hur?

Talent Board

Sök bland kandidater baserat på hard skills, preferenser och psykometri, sen är det upp till dig att ansöka till dem. (Tänk på rekrytering men upp-och-ner, det är alltså du som ansöker)

 

Job Board

Om du inte kan hitta det du söker efter – publicera en annons baserat på din kravprofil och få kandidater rangordnade baserat på hard skills, preferenser och psykometri (dina kandidater kommer att kunna återanvända all sin data om ni inte skulle matcha)

Vi använder lättförståelig AI som funkar på riktigt.

Plattformen är fylld med riktigt bra best practice för hur man ska hitta, selektera och rekrytera. Säg att du vill anställa och du har en ganska bra idé om vad du letar efter.

AI:n söker direkt igenom hela databasen och ger tips om hur du ska agera. Typ: “Det här händer om du sänker det skyhöga kravet på utbildningsnivå”, eller “är du verkligen säker på att du bara vill söka inom dom här områdena, ska du inte lägga till några fler?”, eller “det ser ut som om du inte lägger så stor vikt vid att dina kandidater ska vara strukturerade, ska du inte lägga till det?”.

Så det här är alltså ingen machine-deep-learning som ingen riktigt kan greppa, vår AI kan snarare jämföras med en riktigt riktigt bra Talent Acquisition-kollega som har stenkoll på vad man borde göra (och den här kollegan blir aldrig trött – inte ens sömnig).

Våra partners 

Blogg

Moment 22 i The Global Skills Gap

Moment 22 i The Global Skills Gap

    By: Björn Elowson, September 25th 2019 Föreställ dig följande scenario: Du jobbar med rekrytering och ska anställa folk. Du vet att det globalt finns över 200 miljoner arbetslösa människor och enbart i Sverige så vet du också att ca. 30% av de som redan...

info@jobagent.se
+46 70 536 69 41

Västerlånggatan 46
111 29 Stockholm
Sweden

Share This