Om oss

I mer än ett år har vi byggt vår delningstjänst för kandidater. Initiativet kommer från vår frustration om hur dåligt matchning på arbetsmarknaden fungerar.

I vårt team så har vi mer än 60 års samlad erfarenhet av rekrytering, tillsammans med vår styrelse och ytterligare ägare så har vi mer än 100 års erfarenhet.

Vi är alla överens om att matchning såsom den ser ut idag kommer att digitaliseras och förändras precis som alla andra branscher. Se till musikindustrin som ett exempel, för inte särskilt länge sedan så ifrågasatte varken du eller jag det absurda i att gå till en skivbutik och köpa Absolut Music för 179kr.

  • Idag delar artister sin data via streamingtjänster som Spotify och jag som lyssnare kan enkelt hitta ny musik som passar för mig.
  • Imorgon är det du som är artisten/jobbsökaren som delar din data via vår streamingtjänst där ”lyssnaren” är rekryteraren eller företagen som enkelt hittar dig.

20 – 40% arbetslöshet?
Det är vad vi har att vänta oss just nu i den krisen som råder. Vad händer med Sverige då?
Vilken värld är det vi kommer att vakna till när en stor del av befolkningen plötsligt inte har något jobb? Alldeles nyss var vi vana vid att gå till jobbet, träffa våra kollegor och bidra till samhället. Föreställ dig en framtid där enbart lite mer än hälften har ett jobb att gå till. Kommer du vara en av dom?

Så vad är det vi bygger då? Kolla här nedanför!

När du ska sälja en cykel, båt eller vad som helst så finns en mängd marknadsplatser men när du som arbetstagare vill göra dig tillgänglig för arbetsmarknaden saknas en specifik marknadsplats. Det är här vi kommer in!

Vi brukar jämföra oss med Spotify men baserat på jobb istället för musik. Spotify är en gigantisk marknadsplats för artister, artisterna delar sin data (sina låtar) och musikälskare hittar låtarna. På samma sätt är JobAgent en marknadsplats men istället för att du delar din musik så delar du din information om dig själv – exempelvis vart du jobbat, dina skills, dina styrkor och vilka typer av jobb som du faktiskt är intresserad av.

Allt data ägs av dig som individ och du bestämmer själv vad som ska vara sökbart och vad du vill lägga i din annons om dig själv – vi kallar den för min TalentAd. Och nu kommer vi till det fina – gör precis vad du vill med din annons. Du kan dela den utanför JobAgent, du kan konvertera den till ett snyggt CV med en länk till dig själv. Men du är också sökbar för arbetsgivare.

Så tänk dig in i det här: Du äger din data, du väljer vad som ska vara sökbart och vad du vill presentera i din annons om dig. Sen söker rekryterare och hittar dig baserat på information som faktiskt spelar roll (typ hur du är och inte hur du ser ut eller din dialekt och såna ovidkommande saker). Rekryterare ansöker till dig och du kan välja om du är intresserad av jobbet eller inte. Så vi ser till att du är anonym och hemlig och du får avgöra vilken rekryterare som har det bästa erbjudandet. Ganska smart va?

Och bara så att du vet – vi fyller på plattformen hela tiden med en massa bra saker. Du kommer exempelvis att kunna få karriärtips och en plan för att nå dina drömjobb. Du kommer alltså att kunna fråga vår smarta AI ”Hur gör jag för att bli HR-chef?” eller ”Hur ska jag göra för att höja min lön?”. Men allt det där – det kommer lite senare. Nu är det dags att matcha dig med jobb!  

Teamet

Vi drivs alla av samma sak: Riktigt bra matchning skapat för kandidatens bästa! Så om du vill haka på, hjälpa till eller bara vill säga hej, slå en signal, skicka ett mail eller kom förbi kontoret och fråga efter någon av oss.

Björn Elowson

Björn Elowson

VD & grundare | +46 70 536 69 41
Björn är legitimerad psykolog och har en bakgrund som inom urval och assessment. Han har arbetat med kunder över hela världen med allt från andra personbedömningar av VD:ar i Sverige till assessment centers i Kina, till att utveckla automatiserad karriärvägledning i London. Björn är känd för att vara utomordentligt intresserad av hur teknik och psykologi kommer att smälta samman i framtiden – men trots hans genuina intresse så kan han faktiskt inte se in i framtiden.

   

Mats Wernheim

Mats Wernheim

Styrelseordförande & grundare | +4670 282 58 90
Mats har arbetat inom bemannings-och rekryteringsbranschen sedan 1991. Han är grundare av bemanningsföretaget MAYDAY, 1991 (ISS/MAYDAY) och JobAgent, 1999 (Want). Han är också grundare av SaaS-företaget ZeroLime samt initiativtagare till Jobbfestivalen. Mats skulle förmodligen bli känd som den mest visionära person som finns och förmodligen den mest visionära människa som någonsin har vandrat på denna jord.

   

Viktoria Flygare

Viktoria Flygare

CMO| +46 70 210 4880

Viktoria är en av de absoluta pionjärerna inom Talent Management i Sverige. Hon har sen slutet på 90-talet arbetat i gränslandet rekrytering, kommunikation och processutveckling. I rollen som rådgivare, projektledare och även HR-chef har Viktoria skapat talang- och karriärplattformar, tagit fram rekryterings- och employer brandingstrategier samt massa annat. Om någon av oss fastnar i en fråga (oavsett om det handlar om strategier eller rekrytering), ja då är det hon man vänder sig till. Ungefär som att fråga Google, men den här gången så pratar ”google” tillbaka!

Fredrik Niemelä

Fredrik Niemelä

Grundare & Lead Tech Advisor

Fredrik är professor i datavetenskap, han var en av dem som byggde Spotify från grunden. Han blev senare Product Development Director på Spotify där han var direkt ansvarig för alla produktutvecklings insatser till konsumenter, inklusive the Spotify-client, webbplatsen och nya plattformar. Du kan lätt känna igen Fredrik eftersom han nästan alltid bär cowboyhatt.

Frida Bredesen

Frida Bredesen

UI/UX Designer| +46 70 210 4880
Frida har jobbat som frilansdesigner under de senaste 3 åren genom hennes egna bolag. Hon har jobbat med allt från web, UI, UX och allt däremellan. Man skulle nästan kunna säga att hon har en magisk kraft – allt som hon jobbar med blir grafiskt jättefint. Så tänk dig om någon skulle fråga henne “Vi har en superinnovativ plattform, fullpackad med riktigt smart AI och en massa andra grejer. Kan du göra den extraordinärt fin och användarvänlig?”. Vi vet redan vad hon svarade..

info@jobagent.se
+46 70 536 69 41

Västerlånggatan 46
111 29 Stockholm
Sweden

Share This